Izvor:
25.10.2019 u 00:41
0

OBAVEŠTENJE KOMPANIJE: Neće ukloniti ANDROID, samo GOOGLE aplikacije!

Kada je Huawei u avgustu predstavio svoj operativni sistem HarmonyOS, odmah su počele da kruže glasine da će se taj softver naći u budućim telefonima kineskog proizvođača.

Međutim, od tada do danas, predstavljeni su novi modeli Mate 30 serije, koji dolaze da AOSP (Android Open Source Project) izdanjem Anrdroida, a kojima primetno nedostaju svi ostali Google servisi (GMS – Google Mobile Services).

Predsednik Huaweijevog Globalnog odeljenja za medije i komunikacije Džoj Tan je potvrdio da će ta kompanija, i u bliskoj budućnosti, nastaviti da se oslanja na Android, kada su njeni telefoni u pitanju.

Prelazak na novi OS bi zahtevao nakoliko godina rada, ali bi takođe dosta uticao i na povrenje korisnika.

Budući da veliki broj korisnika Huaweijevih uređaja "zavistan" od Google Mobile Services aplikacija, kineski tehnološki gigant će radije svoje resurse usmeriti na dalje proširivanje svojih sopstvenih usluga, kroz Huawei Mobile Services, koje bi trebalo da služe kao zamena za GMS.

Bez snažnog ekosistema aplikacija, Huawei korisnicima na globalnom tržištu neće moći da ponudi "održiv izbor", zaključuje GSM Arena.

Sa druge strane, privući dovljno veliku zajednicu developera nije ni malo jednostavan zadatak, ali bi to svakako predstavljalo logičan potez za Huawei u ovom trenutku.

Izvor: b92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter