Izvor:
02.03.2017 u 19:59
0

MICROSOFT SPREMIO PROMENU: Drugačija instalacija programa na Windowsu, korisnici već negoduju!

Microsoft trenutno testira opciju za Windows 10 koja će zahtevati da se programi i aplikacije instaliraju samo putem Windows Store-a.

Pomenutu opciju prvi je primetio portal “MSPowerUser”, a ona je vrlo slična onoj koju imaju Apple-ovi Mac računari. Ona služi za sprečavanje instaliranje softvera od neidentifikovanih izvora i developera.

Ako je verovati pomenutom portalu, nova opcija bi mogla da se pojavi već u aprilu zajedno sa Creators Update-om.

Opcija je isključena po automatizmu, a njen cilj je da prosečne korisnike zaštiti od malware-a i bloatware-a.

Međutim, ona bi mogla da utiče na proizvođače softvera koji svoje programe i aplikacije nude putem sajtova, umesto na Windows Store-u.

Korisnici su na Twitteru već počeli da negoduju ovu Microsoftovu odluku. Naravno, ne treba zaboraviti da je opcija isključena po automatizmu.

Telegraf.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter