Izvor:
19.03.2017 u 07:19
0

VAŽNO UPOZORENJE: Stavite šifre na vaše telefone istog momenta!

Istraživanje koje je sproveo Istraživački centar PEW pokazalo je da većina ljudi ne koristi čak ni osnovne šifre i lozinke kako bi zaštitili podatke na svojim pametnim telefonima.

Podaci pokazuju da čak 28 odsto ispitanika u Americi ne koristi šifru za zaključavanje telefona, piše “Mashable”.

Običan “lock screen” (PIN, Pattern…) je najjednostavniji način za zaštitu podataka na telefonu, ali se ne može porediti za bezbednošću koju pruža skener za otisak prsta.

Instaliranje najnovije verzije softvera na telefonima ispostavilo se takođe kao veliki problem, jer čak 14 odsto ispitanika nikada ne ažurira svoje uređaje na najnoviju podržanu verziju softvera. Ova ažuriranja najčešće su sigurnosne zakrpe koje sprečavaju hakere da na razne načine pristupe telefonu i ukradu lične podatke.

Od ukupnog broja ispitanika, samo 22 odsto je redovno ažuriralo svoje telefone i koristilo lozinke kako bi sprečili druge ljude da pristupe njihovim uređajima.

Kako biste zaštitili svoju bezbednost i bezbednost podataka na telefonu, neophodno je da koristite šifre prilikom njegovog otključavanja (PIN, Pattern, otisak prsta…), kao i da redovno ažurirate softver.

Istraživanje je sprovedeno na 1.040 osoba.

Izvor: Telegraf
Foto: Bljesak.info

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter