Izvor:
22.03.2017 u 07:34
0

OSTVARENJE ŽIVOTNOG SNA: Stiven Hoking putuje u svemir!

Poznatom britanskom naučniku Stivenu Hokingu ispuniće se jedna od najvećih životnih želja. Ovaj 75-godišnjak će ići u svemir, nakon što mu je mesto u svemirskom brodu firme "Virdžin galaktik" ponudio multimilijarder Ričard Brenson.

Hoking je za poznatu TV emisiju "Dobro jutro, Britanijoa" rekao da nikada nije ni sanjao o tome da će biti sposoban da ode u svemir. Međutim, kada mu je Brenson ponudio mesto na novom svemirskom brodu "Virdžin spejsšip", Hoking je odmah pristao, piše Independent.

"Nakon što mi je moje troje dece donelo veliku radost i zadovoljstvo u životu, mogu vam reći da će me odlazak u svemir učiniti srećnim čovekom", rekao je Hoking.

Letelica "Virdžin spejsšip" predstavljena je prošle godine u Svemirskoj luci Mohave u Kaliforniji. Zanimljivo je da joj je Hoking dao ime i tada je napisao na Tviteru da bi bio "ponosan kada bi leteo u njoj".

Brenson je ranije izjavio da će njegov svemirski broj odvesti ljude na ivicu svemira. Skoro hiljadu osoba dosad se prijavilo za svemirske letove s "Virgin galaktikom", iako jedna karta košta 250.000 dolara.

Izvor:b92.net
Foto: Twitter/RokuPlayer

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter