Izvor:
18.05.2017 u 03:17
0

BEZBEDNOST NA INTERNETU: Evo kako da proverite da li su vaši podaci pokradeni!

Stručnjaci Centra za istraživanje i analizu bezbednosti "Kromtech", u saradnji sa ekspertom za internet bezbednost Trojem Hantom, našli su ogromnu bazu podataka u kojoj se nalazi preko 560 miliona imejl adresa i lozinki koje je prikupila i objavila nepoznata osoba (koju su oni nazivali Edi).

Većina tih informacija može se naći na Hantovoj stranici "Have I Been Pwnedu", koja omogućava korisnicima da provere da li su im lozinke ukradene u jednoj od prethodnih provala u sigurnosne sisteme.

Većina podataka koji se nalaze u ovoj ogromnoj bazi ukradeni su hakovanjem naloga na LinkedInu, LastFM.u, Dropboxu i Tumblru.

Ukoliko želite da proverite da li se i vaše šifre nalaze među onima pokradenima, to možete da uradite OVDE.

Izvor:b92.net
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter