Izvor:
18.05.2017 u 16:17
0

NOVI VIRUS NAPADA KOMPJUTERE: Svetu preti haos, NAPAD JAČI OD PRETHODNOG!

http://images.happytv.tv/var/resizes/Nauka-i-tehnologija/haker.jpg?m=1464399198

Kina je upozorila korisnike Vindous (windows) operativnog sistema da se zaštite od novog virusa koji blokira podatke na kompjuteru i ne dozvoljava njegovo korišćenje dok se ne otplati otkup (ransomware), koji je sličan napadu "Vona kraj" (WannaCry), koji je izazvao haos u svetu prošle nedelje.
"UIWIX" enkriptuje i menja imena fajlova kroz virus u operativnom sistemu Vindous, upozorio je u sredu nacionalni centar Kine za hitne odgovore na pojavu virusa (CVERC), poručujući korisnicima da instaliraju najnoviju verziju Majkrosofta, prenosi AFP.
Upozorenje dolazi "za petama" sajber napada "WannaCry" koji je pogodio na stotine hiljada kompjutera širom sveta.
http://images.happytv.tv/var/resizes/Zanimljivosti/haker.jpg?m=1491569873
Iajo još nije detektovana ni jedna zaraza virusom UIWIX u Kini, virus se proširio u drugim državama i izazvao bezbednosnu uzbunu prošle nedelje u danskoj kompaniji za sajber bezbednost Hejmdal sekjuriti.
"UIWIX virus nastavlja tamo gde je prvi talas Vona kraj virusa stao sa istom sposobnošću samoreplikacije koja mu omogućava da se brzo širi", navodi se u saopštenju firme.
Firma je upozorila da je ovaj virus možda mnogo jači od Vona kraj virusa zbog toga što ga je mnogo teže uništiti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter