Izvor:
09.06.2017 u 15:49
0

ČUVAJTE SE FEJSBUKA: Društvena mreža uvodi promene zbog kojih ćete hteti da MOMENTALNO OBRIŠETE NALOG!

Najpopularnija društvena mreža na svetu razvija novu, prilično zastrašujuću tehnologiju kojom će moći da špijunira bukvalno bilo koga na svetu.

Reč je o patentu kojim će "Fejsbuk" praktično moći da fotografiše korisnike preko njihovih telefona, špijunira ljude i automatski analizira izraze lica.

Ova ideja ipak nije novitet, ona datira iz 2015. godine kada su napravljeni prvi nacrti koje je sada javnosti otkrila softverska kompanija "CBI Insajt".

Dokumenti o patentu sadrže ilustracije koje prikazuju osobu koja drži smartfon sa kamerom koja snima fotografije sa kojih se detektuju "emocionalne karakteristike", kao što su smejanje ili mrštenje.

Na taj način "Fejsbuk" želi da vidi kako određeni ljudi reaguju na određene objave poput statusa, reklama, poruka i na osnovu rekacija naparvi selekciju šta će mu ponuditi. Ukoliko se korisniku sviđa ono što vidi, "Fejsbuk" bi mogao da im plasira više sličnih sadržaja, poput onog koji je izazvao ovakvu reakciju.

Kompanija "Fejsbuk" se oglasila i objavila da trenutno nema alate pomoću kojih može da detektuje emocije korisnika, ali nacrt postoji, pa samim tim i šansa da jednog dana "emocionalna tehnologija". Istraživači iz "CBI Insajta" kažu da bi ova tehnologija mogla da odvrati mnoge od korišćenja "Fejsbuka".

To nije sve. "Fejsbuk" je, izgleda, testirao sličnu tehnologiju da bi odredio koje "emodžije" da šalje ljudima, koristeći selfije. Ukoliko se smešite, mogli bi automatski da vam pošalju smajli, i obrnuto.

To je najnoviji emocionalni patent, koji je datiran 25. maja ove godine, a istražuju se i mogućnosti da se emocionalno stanje korisnika otkrije pomoću detektovanja snage kojom se poruke kucaju i brzine kojom se pritiskaju dirke na tastaturi.

"Fejsbuk" bi na osnovu ovih promena menjao i veličinu i font teksta, tako da potpuno odgovaraju raspoloženju. Ako želite da proverite šta Fejsbuk vidi i deli o vama, proverite "privacy policy" segment.

Izvor: Blic.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter