Izvor:
13.06.2017 u 19:36
0

Oprez: KVIZOVI NA FEJSBUKU KRIJU VELIKA OPASNOST!

Koliko god kvizovi na Facebooku mogu biti zabavni, istraživanje je pokazalo da se iza njih mogu skrivati i ne tako nevini hakeri koji žele da vam ukradu lične podatke.

Nedavno je otkriveno da je grupa hakera koristila upravo kvizove na Facebooku kako bi svima koji ih urade ukrali lične podatke.

Kvizovi su poslužili za krađu podataka i njihovo dalje prosleđivanje. Međutim, jedan manji deo je bio zaražen malwareom koji je mogao da napravi mnogo više štete.

Stručnjaci upozoravaju kako kroz kvizove korisnici daju mnoštvo informacija koje se posle mogu iskoristiti protiv njih ili se mogu navesti da kliknu na zaraženi link.

Ističu kako to ne znači da bi korisnici u potpunosti trebalo da prestanu sa rešavanjem zabavnih kvizova, već da bi morali da budu oprezniji kada to čine.

Ne bi smeli da klikću na objave svojih prijatelja koje zvuče previše senzacionalistički ili odudaraju od uobičajenog načina komunikacije.

Linkove bi trebalo da otvaraju u posebnom prozoru, ne u onom u kojem su ulogovani na Facebook.

Treba izbegavati upisivanje e-mail adrese i lozinke koja se koristi za prijavu na Facebooku, ali i za prijave na druge servise.

I na kraju, razmislite da li je baš potrebno kliknuti na svaki kviz koji vam se pojavi na Facebooku. Neke stvari je bolje preskočiti.

Izvor:Telegraf.rs
Foto:PC Magazine

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter