Izvor:
05.07.2017 u 15:03
0

BUDUĆNOST SVEMIRSKIH LETOVA JE STIGLA: Poslednji poduhvat Ilona Maska sniziće cenu budućih misija! (FOTO)

Svemirska kapsula Dragon u ponedeljak se vratila s novog leta za Međunarodnu svemirsku stanicu i tako postala prva komercijalna svemirska letelica koja je izvela drugi let prema ISS, ali i sa nje.

Astronaut Džek Fišer snimio je fascinantnu fotografiju na kojoj se vidi kako Dragon ulazi u atmosferu, da bi ubrzo pao u Tihi okean.

Sama misija sprovedena je potpuno rutinski, što je i bio cilj. Plan Ilona Maska je da reciklira i vrati na Zemlju skoro sve delove rakete, uključujući i kapsulu, kako bi opet bili iskorišćeni, i time bili smanjeni troškovi budućih misija.

Niža cena znači veći broj letova, ali i veći broj eksperimenata i veći broj novih naučnih otkrića. Na ovom letu Dragon je vratio podatke iz studija u kojima je proučavano kako mikrogravitacija utiče na srce i matične ćelije, ali i istraživanje lekova koji bi mogli da reše problem s gubitkom koštane mase, prenosi Wired.

Osim letova na ISS, niža cena misija mogla bi da donese i veći broj satelita, priliku za bržu izgradnju nove stanice u orbiti i za naš brži put na Mars.

A post shared by SpaceX (@spacex) on Jul 3, 2017 at 11:58am PDT

Izvor:b92.net
Foto:Facebook/NASA

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter