Izvor:
06.10.2017 u 18:12
0

Sedam stvari koje možete uraditi sa svojim telefonom!

Pametni telefoni uveliko su zamenili veliki broj uređaja koje smo nekad koristili.

Ipak, taj broj neprestano se povećava zahvaljujući inovativnim aplikacijama. Predstavljamo vam nekoliko načina da svoj smartfon upotrebite u praktične svrhe:

1. Merenje udaljenosti Preuređenje doma ili kancelarije može da bude vrlo zahtevno. Da bi novi ormar stao gde treba, prethodno sve morate dobro premeriti. Ako pri ruci nemate metar, preuzmite ovu aplikaciju i izmerite sve što treba koristeći kameru svog smartfona.

2. Proverite u kakvom su stanju baterije vašeg daljinskog upravljača Uključite pametni telefon i pokrenite aplikaciju za kameru. Potom uzmite daljinski upravljač, usmerite ga prema kameri telefona i pritisnite bilo koje dugme. Ako na vrhu daljinskog upravljača vidite crveno ili roze svetlo dok ga posmatrate na ekranu vašeg telefona, to znači da infracrveni signal radi kako treba. Ukoliko i dalje imate problema s daljinskim, verovatno treba da zamenite baterije.

3. Upravljajte smartfonom bez dodirivanja Ova aplikacija omogućiće vam upravljanje telefonom gestikulacijom u situacijama kad nije poželjno da ga dirate. Recimo, dok kuvate ili menjate svećice u automobilu. Postoje verzije za Android i iOS.

4. Vozite sigurnije Ukoliko vozite noću i želite da zadržate pogled na putu, ova aplikacija će vam biti korisna. Postavite pametni telefon na komandnu tablu, u postavkama prilagodite nivo osvetljenja kako biste sve mogli dobro da vidite i dobićete sve informacije – brzinu vožnje i mapu podržanu GPS-om.

5. Šaljite SMS-ove s računara Baterija vašeg telefona je ispustila dušu pre nego što ste stigli da pošaljete važan SMS? Evo aplikacije koja vam može pomoći. Ona, naime, sinhronizuje vaš pametni telefon i PC ili tablet računar i pruža mogućnost slanja SMS-ova i MMS-ova e-poštom. Sve poruke povezane s vašim brojem telefona pojaviće se na ekranu vašeg računara, a moći ćete da ih nađete i u smartfonu.

6. Donosite bolje odluke Umesto što se satima premišljate da li ćete dragu osobu odvesti u kineski ili italijanski restoran, prepustite to ovoj aplikaciji za Android. Postavite joj uslove, saopštite želje i pustite da odabere umjesto vas. Aplikacija Decision Crafting nema izdanje za iPhone, ali postoji slična aplikacija koju Apple-ovci mogu da koriste.

7. Budite sigurniji Ne osećate se prijatno kad se vaša tinejdžerka ili školarac vraćaju sami noću kući? Ova će aplikacija će ne samo poslati poziv u pomoć kontaktima za hitne slučajeve, već će i snimiti video i audio zapis, pratiti lokaciju GPS-om i postaviti odbrojavanje po čijem će isteku – ukoliko ga ne isključite pre – automatski biti poslat poziv u pomoć.

Ali to nije sve… Želite da prikažete video tokom važnog poslovnog sastanka ili podeliti slike s letovanja s vašom bakom? U tome će vam pomoći screen mirroring aplikacija. Dovoljno je da je instalirate kako biste mogli da reprodukujete video, muziku, fotografije, pa čak i video igre direktno sa smartfona, bez USB kabla. Dostupna su izdanja za Android i iOS.

Izvor: Nezvisne.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter