Izvor:
12.10.2017 u 21:07
0

Kakav nas svet očekuje za 500 godina?

-Ako stanovništvo bude nastavilo da raste onom stopom kojom to čini sada, za 500 godina na Zemlji će biti mesta tek toliko da svi mogu da stanu jedni pored drugih, kaže Nil Degras Tajson.

Poznati američki astrofizičar Nil Degras Tajson otkrio je za magazin Biznis insajder kako bi svet mogao da izgleda za 500 godina.

-Ako stanovništvo bude nastavilo da raste onom stopom kojom to čini sada, za 500 godina na Zemlji će biti mesta tek toliko da svi mogu da stanu jedni pored drugih. To, očigledno, nije ona budućnost koju želimo, što znači da ćemo morati da teraformiramo Mars i preselimo se tamo, ili naučimo kako da kontrolišemo rast populacije, rekao je Tajson.

On je takođe objasnio da može da se dogodi da čovečanstvo počne da gradi i naseljava sve više građevinske konstrukcije, kao i one koje sve dublje zalaze ispod površine tla. Te dve vrste konstrukcija bi se međusobno presecale, pre vertikalno nego horizontalno.

-Ukoliko se do tada ne dogode neke bitne promene, i ne shvatamo da zahvaljujući tehnologiji imamo šanse za opstanak, nećemo doživeti taj dan, upozorio je naučnik.

-Na samrti ću najviše žaliti za time što nisam živeo duže i video sve one izume koji će se tek pojaviti. Volim što mogu da eksperimentišem i budem deo genijalnosti ljudske rase, zaključio je.

Izvor: pressonline.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter