Izvor:
13.10.2017 u 03:28
0

Sony razvija novu verziju Aiboa: U pitanju je robotski pas!

Sonyjevog psa ne trebate voditi u šetnju niti hraniti, a poput pametnih zvučnika, putem njega moći ćete paliti i gasiti svetla i upravljati drugim opcijama pametnog doma.

Ako želite nabaviti psa, a nemate vremena za njegovo šetanje nekoliko puta dnevno i bojite se kako će vaš ljubimac biti usamljen, ako ste ceo dan na poslu, Sony ima rešenje za vas – novu generaciju robotskog psa.

Prvu generaciju robotskog psa Aibo predstavili su krajem devedesetih, da bi 2006. odustali od njegova daljnjeg razvoja i fokusirali se na druge proizvode, ali u ovoj kompaniji sada su ponovno promenili mišljenje i ponovno će se fokusirati na robotiku.

Sredinom 2016. izvršni direktor Sonyja, Kazuo Hirai najavio je kako će se kompanija okrenuti razvoju robota koji će se koristiti u industrijskoj proizvodnji, ali pokazalo se kako je reč o izuzetnom kompetitivnom tržištu na kojem bi se trebali boriti s kompanijama koje već dugo godina dominiraju ovim sektorom pa se čini da veću šansu za uspeh imaju na tržištu kućnih robota.

U novom odelu za robotiku biće deo zaposlenih koji su radili na razvoju originalnog Aiboa, uključujući i "gurua veštačke inteligencije" Masahira Fujite, a do sada objavljene informacije kažu kako će novi robotski pas imati funkcije pametnih zvučnika poput Amazonova Echoa.

Tako će se ovim robotskim ljubimcima upravljati glasom, a oni će, poput pametnih zvučnika, moći paliti i gasiti svetla, davaće nam informacije o temperaturi, kao i vestima s društvenih mreža i slično.

Što se tiče ostalih informacija poput dizajna, cene i nekih dodatnih mogućnosti Sonyjevih robota, one još nisu poznate te ćemo više o njima saznati tokom sledećih meseci ili najkasnije tokom proleća sledeće godine kada se očekuje njihovo službeno predstavljanje.

Svi koji žele kućnog ljubimca, naravno, neće kupiti Sonyjevog robotskog psa jer je to ipak samo robot, a trenutno se čini logičnije, umesto nove generacije Aiboa, odnosno sličnog robota, kupiti pametni zvučnik, ali ipak prvo treba videti kako će izgledati konačan Sonyjev gadget i kakve će imati mogućnost.

Izvor: Nezavisne.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter