Izvor:
17.11.2017 u 20:39
0

FANTASTIČNE MOGUĆNOSTI ROBOTA: Kada budete videli šta sve može zastaće vam dah! (VIDEO)

Atletske veštine ovog robota po imenu Atlas posramile bi i mnoge sportiste.

Inženjeri iz Bostona predstavili su robota visokog oko dva metra i teškog 75 kilograma, koji bez problema može da trči i preskače prepreke, i radi kolut unazad. Fantastična ravnoteža i raspored težine na ovom robotu omogućava njegovo lako kretanje.

Pogledajte šta sve može ova mašina i sa kojom lakoćom savlađuje prepreke koje se nalaze pred njim.

Humanoidi ne bi trebali ovo da mogu da urade. Izuzetno je teško napraviti bipedalnog robota koji može efikasno da se kreće, a i pokreće sve zglobove Roboti starije generacije, koji već imaju četiri godine lako drže svoj balans, kako u miru, tako i dok se kreću, ali bipedsi poput Atlasa moraju balansirati njihovo gusto gornje telo na samo dve noge. Robotisti sada mogu bolje provesti svoje vreme na ne-ljudskim oblicima koji su lakši za savladavanje.

Živimo u svetu izgrađenom za ljude, tako da postoje situacije u kojima želite da postavite robota koji radi kao čovek. Ako morate istražiti zagađeni nuklearni objekat, na primjer. Želimo nekog ko bi mogao umesto nas da se penje stepenicama ili merdevinama i okrene ventile na pravu stranu. Dakle, humanoid je možda put kojim bi trebali da krenemo, da bi se ljudi zaštitili u situacijama koje mogu biti pogubne za život.

Happytv.rs
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter