Izvor:
26.11.2017 u 21:51
0

JOŠ JEDAN VELIKI POMAK: Apple planira skok na 5G mrežu!

Poznati američki proizvođač će uskoro proizvesti uređaj koji radi isključivo na arhitekturi proizvođača procesora Intel.

Nakon što je raskinuo dugo partnerstvo sa kompanijom Qualcomm, Apple je polako počeo da se okreće saradnji s Intelom, pa je vremenom u svoje uređaje sve češće počeo da ugrađuje njihove čipove.

Podsećamo, prvi telefoni koji koriste čipove iz Intela su iPhone 7 i iPhone 7 Plus, a prema glasinama koje se šire industrijom smartfona, Apple bi uskoro mogao da potpiše ekskluzivni ugovor s Intelom kojem bi poslovna prilika s proizvođačem iPhonea sigurno odgovarala.

Naravno, kao i pre svake zvanične objave, tu su i mnoge 'insajderske prognoze' koje svi sa nestrpljenjem očekuju, a prema kojima proizvođač iPhonea i iPada uskoro planira prelazak na 5G mrežu, i to u tandemu sa samim Intelom.

Kako stvari stoje, Qualcommovi 5G čipovi bolji su od onih iz Intela, na čemu Intel planira ozbiljno da poradi. Novi, brži, jači i napredniji čipovi postaće osnova novih Appleovih uređaja, ali ne pre kraja decenije.

Apple je, očekivano, na ove najave odgovorio ćutanjem.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Twitter/TechNavvi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter