Izvor:
24.01.2018 u 14:50
0

STIŽE 5G MREŽA: Za koju godinu imaćemo automobile bez vozača i pametne gradove!

Na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu bilo je reči i o 5G mreži i telefonima. Prema onome što je tamo otkriveno, prvi 5G smartfoni bi trebalo da se pojave već 2019. godine.

Zahvaljujući 5G mreži, film u Full HD rezoluciji moći ćemo da sa interneta preuzmemo za samo nekoliko sekundi.

Novi standard transformisaće kako živimo, radimo i igramo se.

Svaku industriju će promeniti 5G mreža. Za početak, sve će biti povezano na "cloud", što će promeniti naš doživljaj realnog i digitalnog sveta.

Očekuje se da ćemo do 2020. godine moći da pričamo sa bilo kojim uređajem. Do 2023. broj 5G uređaja porašće na milijardu i ukupan internet saobraćaj biće osam puta veći nego danas.

5G mreža će razmenjivati masivne količine podataka između ljudi, kamera, robota i "clouda". Svi ti podaci pomoći će veštačkim inteligencijama da "vide", "čuju" i reaguju na okruženje u kojem se nalaze.

Ova mreža omogućiće funkcionisanje automobila bez vozača, pametnih gradova i pametnih fabrika.

Izvor: Telegraf
Foto: Screenshot Youtube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter