Izvor:
09.02.2018 u 16:47
0

KOMPANIJA APPLE U PANICI: Procurio deo softvera „Ajfona“!

Tajni deo softvera "Ajfona" procureo je "onlajn". Kompanija "Epl" je u panici jer će to omogućiti hakerima da upadnu u dobro čuvani sistem.

Otkrivanje tog zaštićenog dela softvera omogućiće hakerima da pronađu rupe u bezbednosnom sistemu "ajfona". Bezbednosni stručnjaci kažu da ne mora da znači da će korisnici "ajfona" odmah biti u riziku, ali napominju da će hakeri sada moći da analiziraju "Eplov" kod i tako ga kasnije iskoriste za manipulaciju.

Korisnici "Ajfona" će, kako navode, biti u problemu malo kasnije.

Slučaj je otkriven kada je jedan od korisnika tog pametnog telefona objavio na jednom veb-sajtu, na kom korisnici razmenjuju razne kodove, "bezbednosni kod" "ajfona".

Kako pišu američki mediji, procureli kod otkriva "Ajfonov" "ajbut" sistem, koji se aktivira kada se telefon uključi. Prema prvim procenama "štete", navodi se da će hakeri sada moći da u telefone ubace virus ili pak "alate" za nadzor.

– Ovo je veliko, ali ne utiče momentalno na korisnike – kazao je Metju Kar iz "Insinija Sekjuritija".

Džonatan Levajn, jedan od šefova u "Eplu" izjavio je da je ovo "najveće curenje podataka u istoriji".

Kurir.rs/Alboenews
Foto: AP/Carolyn Kaster

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter