Izvor:
25.02.2018 u 19:37
0

FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER JEDU NOVAC: Obevezno isključite ovu opciju!

Sprečite ove aplikacije da vam preterano troše internet – i novac.

Možda vam se ne čini tako, ali Facebook, Instagram i Twitter mogu da vam potroše ogromne količine interneta, a da toga niste ni svesni.

Ljudi redovno na ove društvene mreže stavljaju pregršt video snimaka i vi ih sa zadovoljstvom gledate, međutim, svaki odgledani video potroši popriličnu količinu megabajta.

Da stvari budu još gore, ovi video snimci se aktiviraju sami od sebe kada skrolujete preko njih, tako da i oni koji vas ne interesuju mogu da vam ozbiljno umanje dostupan internet.

Ako želite da uštedite internet, ali i novac, i na kraju meseca imate dovoljno obe ove stvari, pratite sledeća uputstva.

Proveravanje Facebooka, Instagrama i Twittera na svakih 5 minuta će vam svakako pojesti gomilu megabajta interneta, ali proveravanje ovih društvenih mreža svakih pet minuta uz video snimke koji se automatski pale – je još gore.

Na svu sreću, možete ovo da rešite.

Facebook

– Otvorite Facebook aplikaciju i otvorite meni sa tri vodoravne crtice u gornjem desnom uglu i izaberite Settings

– Izaberite Account Settings i onda dodirnite opciju Videos and Photos

– Dodirnite meni Autoplay i onda izaberite da li želite da se video snimci učitavaju samo kada ste na WiFi vezi (On Wi-Fi Connections Only) ili nikad (Never Autoplay Videos)

Twitter

Ako dosta svog vremena provodite na Twitter, onda definitivno želite da isključite video snimke koji se automatski aktiviraju i bespotrebno vam troše internet

– Otvorite Twitter aplikaciju i dodirnite svoju sliku

– Idite na Settings meni

– Izaberite Data opciju i kliknite na Video autoplay

– Izaberite opciju Never play videos automatically

Instagram

– Otvorite Instagra,m apliakciju i kliknite na ikonicu sa tri vodoravne tačkice u gornjem desnom uglu

– Izaberite opciju Cellular Data Use

– Aktivirajte opciju Use Less Data

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter