Izvor:
05.08.2016 u 20:14
0

ŽESTOKA NAGRADA: Apple nudi 200 HILJADA DOLARA hakerima!

Američka kompanija Apple ponudila je 200.000 dolara kao nagradu onome ko nađe grešku (bug) u delu softvera koji sprečava da se pokrenu neželjeni programi ili drajveri prilikom podizanja operativnog sistema (secure boot firmware).

Kako je preneo Gardijan ponudu da nađu grešku u pet određenih kategorija Apple je uputio grupi eksperata koji su i ranije sarađivali sa tom kompanijom u nalaženju bezbednosnih propusta “ali nisu bili plaćeni za taj posao”, što sugeriše da je reč o hakerima.

Analitičar bezbednosti Rič Mogul objasnio je da manji broj učesnika u testiranju bezbednosti omogućava da Apple ne mora da se bavi velikom količinom izveštaja o beznačajnim bagovima.

Sličnu ponudu za nalaženje propusta već je nudio veliki broj kompanija, poput AT&T, Fejsbuka, Gugla, Majkrosofta… U martu je tako Fejsbuk platio 10.000 dolara desetogodišnjem dečaku iz Finske koji je otkrio način kako da se obrišu komentari korisnika na instagramu.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter