Izvor:
17.06.2018 u 14:43
0

PRESTAJE POPULARNOST: Fejsbuk više nije broj 1!

„YouTube“, „Instagram“ and „Snapchat“ su najpopularnije aplikacije američkih tinejdžera, dok „Facebook“ polako gubi popularnost.

Prema najnovijoj statistici, čak 95 odsto američkih tinejdžera ima pristup pametnim telefonima, a 45 odsto kažu da su na mreži skoro sve vreme. Najveći broj njih najčešće posećuje „YouTube“, pa je sada to najpopularniji servis među njima, dok popularnost „Facebook“-a opada, pokazuju rezultati istraživanja „Pew Research Center“-a.

Do sada je „Facebook“ bio najpopularnija društvena mreža među tinejdžerima, ali taj trend se menja. U periodu između 2014. i 2015. godine 71 odsto njih je koristilo Fejs, a sada je on na četvrtom mestu liste najpopularnijih, sa 51 odsto. Najpopularniji je jutjub, koga koristi 85 odsto tinejdžera između 13 i 17 godina koristi, 72 odsto koristi Instagram i 69 odsto Snepčet. Posle Fejsa, na listi najkorišćenijih, kao peti, je „Twitter“, koga koristi 32 odsto, a onda Tumbir 9 odsto, „Reddit“ 7 odsto, a ništa od nabrojanih, samo 3 odsto.

„Pew Research Center“ navodi da je jedan od razloga za opadanje popularnosti „Facebook“-a, svakako i to da tinejdžeri tradicionalno prestaju da koriste mreže koje su postale „mainstream“ i koje koriste njihovi roditelji, a to se i desilo. Mnogi eksperti zabrinuti su zbog sve mlađih korisnika društvenih mreža, posebno zbog male dece koje koriste društvene mreže, uključujući i „Facebook massenger“ dizajniran za decu.

Da li će kod naših tinejdžera doći do pada popularnosti Fejsa i skoka neke druge platforme ili društvene mreže, ne znamo, ali sudeći po dosadašnjem iskustvu, ti trendovi uvek dođu i kod nas, pa možemo to i sada da očekujemo.

Alo.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter