Izvor:
03.08.2018 u 13:34
0

VEOMA LEKOVITO: Prednosti mora!

Za razliku od Japanaca, nas nije potrebno terati da idemo na odmor. Kad već idemo, iskoristimo prednosti mora koje je, osim što je odlično za provod, veoma lekovito. Evo zašto.

Sastav morske vode sličan je ljudskoj krvnoj plazmi pa se ona lako apsorbuje u telo, jer se tokom boravka u vodi otvaraju pore. To dopušta koži da upije morske minerale i izbaci štetne toksine iz tela. Morska voda sadrži obilje elemenata važnih za ljudsko telo – vitamina, mineralnih soli, elemenata u tragovima, pa čak i aminokiselina. Kupanje u moru, koje je puno blagotvornih jedinjenja, aktivira ćelijske enzime podstičući samoisceljujuće procese.

*Morska voda poboljšava cirkulaciju i razmenu materija u organizmu, pa čak i nadoknađuje gubitak minerala uzrokovan lošom ishranom i stresom.
* Morska voda ima analgetska i umirujuća svojstva i čak može da ukloni bol iz određenih regiona, ili celog tela.
* Kupanje u moru pomaže da uklonimo stres, slabosti i posledice dugotrajnih bolesti.
* Boravak u morskoj vodi povećava pokretljivost kod bolesti koštano-mišićnog sistema kao što su osteoporoza, reumatizam i artritis .
* Poznato je da udisanje morskih isparenja, posebno rano ujutru, pomaže i kod disajnih bolesti: rinitisa, sinusitisa, hroničnog bronhitisa, bronhijalne astme, faringitisa.
* Kupka u moru deluje kao tretman lepote, jer tonira mišiće i prolepšava kožu, pomaže za mršavljenje i smanjivanje celulita.

Ako ne možete na more…

… šteta! Ali, deo dobrobiti od boravka na moru možete da iskoristite i kod kuće. U tome vam mogu pomoći kupke i oblozi sa lekovitim algama i morskim blatom, dodaci ishrani dobijeni od morskih algi i kupke sa morskom solju. Ako patite od alergija ili disajnih tegoba, možete da iskoristite prednosti tzv. slanih soba i uživate u dobrobitima vazduha zasićenog mikročesticama morske soli.

Zdravahrana.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter