Izvor:
26.05.2019 u 12:39
0

SVAKA TREĆA OSOBA POSEDUJE MILION DOLARA: Saznajte zašto je ova Kneževina raj za njegove stanovnike!

Druga najmanja država na svetu Monako sa 38.300 stanovnika najgušće je naseljena zemlja sveta, ali je i dom 12.261 milionera.

Ta je brojka, kako piše Biznis Insider, u samo pet godina skočila za 12 odsto pa sada svaka treća osoba koja živi u Monaku poseduje milion dolara. Stopa siromaštva u državi ravna je nuli, a BDP po glavi stanovnika iznosi 165.420 dolara.

Zapravo, Monako je jedna od samo četiri zemlje sveta u kojoj BDP po stanovniku premašuje 100.000 dolara. Prvi na toj listi je Lihtenštajn sa 166,021 dolara (ali on ima i 80 puta veću površinu od Monaka), drugi je Monako, a slede ih Luksemburg i Bermude.

Od ukupnog broja stanovnika njih čak 75 odsto su pridošlice, odnosno stalni stanovnici koji su rođeni van te države. Monako je dom i jedne od najskupljih ulica sveta, Avenije Princeze Grejs koja je ime dobila po glumici Grejs Keli, nekadašnjoj princezi Monaka.

Osim što je izuzetno skup, Monako je i bezbedan. Reč je zapravo o jednom od najsigurnijih gradova sveta. Ima jednog policajca na svakih sto stanovnika, te je celi grad pokriven 24-satnim video nadzorom.

Izvor: Blic
Foto: Monako/Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter