Izvor:
29.05.2019 u 19:41
0

JOŠ UVEK NE ZNATE GDE ĆETE LETOVATI? Nikad bliže a ni lepše, odmor za dvoje u komšiluku! (FOTO)

Ako ste planirali da odmor provedete sa voljenom osobom u miru, da uživate u čarima leta, sunca i priorode, sledeća mesta u Hrvatskoj idealna su prilika za to.

Rovinj

Grad u Istri koji nestvarno izgleda na fotografijama, a uživo je još bolji. Uverićete se u to ako posetite ovo prelepo mesto. Pogled na poluostrvo čijim vrhom dominira crkva Svete Eufemije, šumske staze do skrivenih uvala, odlični hoteli visoke kategorije, restorani koji su u samom vrhu hrvatske gastronomije. Rovinj je i odlična baza za obilazak najvećeg hrvatskog poluostrva: u njegovoj je okolini i niz mesta koja će vas oduševiti jednako kao ovaj istarski prvak turizma.

Nin

Gradić pored Zadra, koji ponosno nosi titulu evropske destinacije izvrsnosti, odredište je koje će vas oduševiti svojom istorijskom pričom, jedinstvenom peščanom lagunom i nizom sadržaja kojima možete da upotpunite svoj odmor.

Ne propustite da obiđete crkvu Svetog križa, najmanju katedralu na svetu, i crkvu Svetog Nikole, verovatno najslikovitiju crkvicu na svetu smeštenu na brdašcu na ulazu u grad. U Ninu je i Muzej soli, u kojem možete da saznate sve o tradicionalnom branju ovog nezaobilaznog začina, ali i da kupite jednu od maštovitih i korisnih slanih memorabilija. Posebna je prednost Nina i blizina Zadra, grada sa najlepšim zalaskom sunca na svetu i nizom znamenitosti koje bi bilo šteta propustiti.

Komiža

Ribarski gradić na predivnom ostrvu, kilometrima udaljenom od buke i gužve kopna, mesto je na kojem ćete se u sekundi prebaciti u mediteransko stanje uma i prepustiti odmoru i romantici. Ovaj gradić ima savršenu klimu, čak je i zimi najtoplije mesto u Hrvatskoj, a prolećne temperature su idealne za posetu.

U neposrednoj blizini je legendarna Modra špilja, bajkovito čudo prirode na ostrvu Biševo, mesto koje u špicu sezone okupira na hiljade turista, pa je proleće idealna prilika za uživanje u njenoj lepoti bez prevelike gužve.

Rab

Prvo što se ističe u glavnom sedištu ovog kvarnerskog ostrva jeste prelepa vizura kojom dominiraju četiri zvonika. Rabljani vole da kažu da panorama njihovog grada nalikuje jedrenjaku sa četiri jarbola. Krenete li u istraživanje ovog šarmantnog gradića, put će vas dovesti do slikovite katedrale Uznesenja Blažene Device Marije, ali i u prelep park Kormčar sa stazicama koje vijugaju oko šumovitih brežuljaka i spuštaju se prema plažama.

U franjevačkom samostanu Svetog Bernardina mogu da se pogledaju slike, vredne stare knjige i dragocena dela sakralne umetnosti.

Ovo je bio naš izbor mesta koja možete da posetite u Hrvatskoj. Na vama je da odaberete jedno od ponuđenih ili da ovoj listi dodate grad u Hrvatskoj koji vredi posetiti ovog leta.

Izvor:b92.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter