Izvor:
14.06.2019 u 11:31
0

DA LI STE SPREMNI ZA LETOVANJE: Ovu su najluksuznija letovališta na Mediteranu!

Mediteransko područje poznato je po velikoj obali, divnom Sredozemnom moru, kao i mediteranskoj klimi, koja mesta smeštena na obali čini savršenom letnjom destinacijom. Mediteranska letovališta tako predstavljaju omiljenu destinaciju za letovanje Evropljana, ali i turista iz celog sveta.

Ipak, s obzirom na to da na Sredozemno more izlazi veliki broj država, sa svojim velikim obalama pretvorenim u letovališta i najrazličitijim kulturnim i istorijskim obeležjima, teško je odlučiti se koje tačno posetiti.

Posebno ako ste u potrazi za luksuzom, kog Mediteranska obala ima na pretek! Odlučili smo da vam olakšamo potragu i predstavimo vam nekoliko najluksuznijih letovališta Mediterana, u kojima ćete uživati možda već ovog leta!

Kapri, Italija – mesto spajanja italijanskog šarma i luksuza

Kapri je fotogenično italijansko ostrvo, smešteno na prelepom Napuljskom zalivu, do koga možete doći samo trajektom (mada možete i privatnom jahtom ili helikopterom). Kapri nije slučajno poznat kao omiljena letnja destinacija svetskog džet-seta. O luksuzu ovog letovališta dovoljno je da istaknemo to što je Kapri omiljeno letovalište Džeki Kenedi Onasis.

Sofisticiran i šarmantan, uz poseban italijanski šmek, Kapri već na prvi pogled na neverovatne pejzaže ostavlja bez daha. Ako želite da osetite ukus maksimalnog luksuza, opredelite se za Capri Tiberio Palace Hotel (5*), gde ćete uživati u ispijanju savršeno ohlađenog šampanjca na terasi sa pogledom na Sredozemno more.

Porto Montenegro – mesto iz snova za svakog jahtaša

Kada je reč o luksuzu na Mediteranu, i komšije konja za trku imaju! Porto Montenegro, koji je deo Tivta, obalskog crnogorskog gradića, zaista je na samom vrhu lestvice luksuza. Kao što mu ime kaže, pre svega predstavlja luku, ali u svom sklopu ima sve sadržaje koje bi onima koji se u njoj usidre mogli da požele.

Vlasnici jahti Porto Montenegro rado posećuju od samog početka sezone, a uživaju u pogodnostima koje im pruža ovaj kompleks. Od ispijanja pića u Yacht Club-u, preko obilaska Nautičkog muzeja, pa do isprobavanja impresivnih plodova mora u nekom od restorana – Porto Montenegro predstavlja mesto iz snova svakog jahtaša! Luksuzni apartmani u Crnoj Gori i Porto-u brinu se za to da njegovi posetioci uživaju u luksuzu i dok su u smeštaju!

Monako, Francuska rivijera – glamur na svakom koraku

Monako, poznat i kao druga najmanja država na svetu, nalazi se na Azurnoj obali, pa pripada čuvenoj, luksuznoj Francuskoj rivijeri. Sigurno ste već čuli za ovo glamurozno mesto, ako ni zbog čega drugog, onda zahvaljujući Grand Prix prestižnoj trci Formule.

Šetajući Monakom , vrlo je moguće da ćete naići na nekog svetski poznatog glumca, biznismena ili neku drugu popularnu zvezdu i to ne treba da čudi – svetski džet set obožava da letuje u Monaku, a najčešće vreme provodi na svojim jahtama , kraj same obale Monaka.

St. Tropez, Francuska rivijera – omiljeno letovalište Victorie i Davida

Na glamuroznoj i veličanstvenoj Azurnoj obali , St. Tropez je posebno popularan! Podseća na Monako, kao i svi luksuzni delovi Francuske rivijere, pa je bezbroj jahti i tirkizno-plavo more, uz restorane i hotele najvišeg kvaliteta, ono što su njegove glavne odlike.

Primećeno je da St. Tropez nešto više vole parovi, pa na njemu često letuju Victoria i David Beckham, Beyonce i Jay-Z, Angelina Jolie i Brad Pitt (pre razvoda), kao i mnogi drugi popularni parovi. Obavezno posetite najpoznatiju plažu, Plage de Pampelonne, koja je poznata po ekskluzivnim privatnim klubovima i prostranstvu sačinjenog od najsitnijeg belog peska.

Santorini, Grčka – spoj beline luksuznih kuća i tirkizne boje mora

Još jedna letnja destinacija koja odiše luksuzom, ali ovog puta nalazi se na Balkanu – u Grčkoj! Poznata po ogromnom broju ostrva i najlepšim plažama sveta, cela Grčka izuzetno je primamljiva turistima, posebno onim koji su u potrazi za luksuzom, jer ona ga ima "za izvoz"!

Santorini je jedno od tih luksuznih ostrva Grčke, a toliko je lepo da se nalazi među najfotografisanijim letnjim destinacijama na svetu! Belina kuća i tirkizna boja mora, uz najbolje grčke specijalitete i vina zaista ceo doživljaj posete Santorinija čine neverovatno luksuznim iskustvom!

Ako ste upravo u potrazi za luksuznom destinacijom za letovanje na Mediteranu, sigurno smo vam olakšali – koje god od ovih letovališta odaberete, svakako se nećete pokajati!

Izvor: opusteno.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter