PROVEDITE NOĆ U IGLU: Zvuči zanimljivo, tako i izgleda!

 

 

Da li ste ikada poželeli da provedete noć u iglu? Na najsevernijem delu planete, otvara se hotel...

Hotel "Igla Severnog pola" će se sastojati od 10 zagrejanih kupola gde će posetioci moći da spavaju pod zvezdama u zaleđenom centru Severnog ledenog okeana.

"Severni pol je jedna od najekskluzivnijih destinacija, a nema lepog i udobnog smeštaja", objašnjava Jan Honkanen, osnivač kompanije koja stoji iza ovog ambicioznog projekta.

"Želeo sam da pronađem najudobniji način na koji bi posetioci mogli da istraže Severni pol, i shvatio sam da je udoban smeštaj pravo rešenje", rekao je on.

Severni pol je nepristupačan najvećim delom godine. Tek se od aprila može dospeti do tamo helikopterima, a brodom tokom juna i jula. Godišnje svega oko 1.000 ljudi uspe da ostvari ovo putovanje, a da bi bili sigurni u surovom i ledenom okruženju moraju biti opremljeni.

Zbog toga je i nastala ideja o kontrastnom iglu sa grejanjem.

"Mi obezbeđujemo sve što je potrebno, ali gosti morao da imaju istraživačku ili naučnu nastrojenost", dodao je Honkanen.

Turistima se gotovo garantuje Severna svetlost koja je još aktivna u aprilu. Međutim, za ovo iskustvo treba izdvojiti 95.000 evra, pa će gosti ovog hotela najčešće biti naučnici koji dobijaju velike sume novca za svoj istarživački rad.

Osim prenoćišta, hotel nudi se transport, sve obroke, vodiče, ali i obilazak arhipelaga Svalbard. Honkanen naglašava da hotel ni na koji način ne ugrožava sredinu i da se neće tu zadržavati:

"Sve što donesemo, vraćamo nazad na Svalbard", dodaje on. Ideju je dobio tako što su ga mnogi njegovi gosti iz hotela "Oktola" na Svalbardu pitali kako izgleda na najsevernijem delu.

 

 

Izvor: 92.putovanja
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro