Izvor:
27.09.2019 u 20:09
0

„STATUE KOJE GOVORE“: Pogledajte Beč potpuno drugim očima!

Među različitim obilascima Grada Beča nalazi se tura pod nazivom "Statue koje govore" u kojoj grupa turističkih vodiča izvodi jednu vrstu eksperimentalnog pozorišta. Oni se oblače i glume likove sa bečkih spomenika i tako na jedan dan i sami "postaju" slavne istorijske ličnosti.

Šta bi nam zaista ispričale statue kada bi mogle da ožive? Šaljiva i poučna tura kroz Beč nudi odgovor na ovo kao i na druga pitanja o istorijskim ličnostima. Turistički vodiči svaki put obrađuju nova lica iz vremena monarhije kao i iz novije prošlosti carskog Beča.

Neki od spomenika koji "govore" su kompozitori Ludvig van Betoven i Franc Šubert, slikar Emil Jakob Šindler i njegova ćerka Alma Maler-Verfel kao i habzburška princeza Sisi, koja je pored čuvene lepote imala neobičan karakter i govorila bavarskim akcentom.

Ova šetnja je besplatna za sve zainteresovane građane i posetioce Beča.

Izvor: B92
Foto: Vikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter