Izvor:
12.10.2019 u 11:12
0

POZNATA „ZEMLJA LALA“ DOBIJA NOVI NAZIV: Biće država NIZOZEMSKA!

Ova država je odlučila da ima samo jedan zvaničan naziv zbog čega će mnogi morati da se prilagode.

Holandija (Holland) se neće koristiti u budućnosti kao ime ove zemlje, jer su Južna i Severna Holandija samo dve od 12 provincije u državi čiji je zvaničan naziv Nizozemska (Netherlands). Ova promena, koju su podstakli poslovni lideri, turistička organizacija i centralna vlada, biće sprovedena kasnije ove godine.

Kao deo nove strategije, Nizozemska će biti zvanično ime zemlje na Evrosongu koji se održava u Roterdamu sledećeg maja, a onda i tokom Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, kao i u drugim većim sportskim i drugim ceremonijama.

– Novi pristup imenu zemlje treba pojačati izvoz, turizam, sport, širiti kulturu, norme i vrednosti i zato će se na svakom mestu i u svakoj prilici koristiti zvanično ime naše zemlje – Nizozemska- poručila je portparolka ministarstva spoljnih poslova.

b92.net
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter