Izvor:
10.11.2019 u 20:30
0

NOĆENJE U KUĆICI SA NAJLEPŠIM POGLEDOM JE BESPLATNO: Ali postoji jedna začkoljica! (FOTO)

Kućica na vrhu planine, sa najlepšim pogledom koji možete zamisliti, a potpuno besplatna zaista postoji. Fora je samo u tome što do nje ne može svako da se popne.

Kućica je izgrađena na vrhu planine Foronon del Buinz u Italiji i služi kao prenoćište svima onima koji su dovoljno hrabri i vešti da se popnu na nešto više od 2500 metara. Taj mali planinarski dom sagrađen je u sećanje na planinara Luku Vuerikija koji je nesrećno stradao u lavini. Kolibu je dizajnirao arhitekta Đovani Peskamoska iz Udina, a građevinski materijal je donosio helikopterom.

Tokom nemilosrdnih zima kućica je sigurno utočište u tihoj prirodi s jednim od najlepših pogleda na svetu. Zahvaljujući spretnom timu od 12 volontera, izgrađena je za samo jedan dan.

Dizajnirana je poput crkvice s kosim krovom, što sprečava sneg da zatrpa ulaz. Za one koji su manje hrabri i iskusni, širom Alpa postoje slične kolibe, ali u većini se smeštaj plaća. U nekima od njih čak ima i osoblja koje kuva i čisti.

– Od dana otvaranja kuća je postala hit destinacija za ljubitelje planine. Tokom oštrih zima, ali i leti to je sigurno mesto na stenama, sa pogledom koji oduzima dah i tišinom prirode – rekao je Peskamoska.

Izvor: Noizz
Foto:
fallforhomes_

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter