Izvor:
18.11.2019 u 13:06
0

MAGIJA U BERLINU: OVO mesto morate posetiti! (FOTO)

U centru Berlina, nedaleko od važnih znamenitosti, na Aleksandarplacu, nalazi se muzej za one koji otvorenog uma koje zanimaju i manje objašnjive stvari.

Posetioci Muzeja magije u Berlinu mogu da se upoznaju sa mističnim delovanjima kroz vekove. Kroz eksponate jep redstavljena važnost magije u različitim kulturama i religijama.

U muzeju se nalaze razni "magični" predmeti poput maski napravljenih za rituale u Africi i sprava za mučenje "nečistih bića" u Evropi u srednjem veku, a predstavljeno je i istraživanje alhemičara Nikole Flamela, kao i artefakti o suđenjima vešticama koja su se odvijala u Holandiji.

"Magicum" je među retkim interaktivnim muzejom ove tematike, gde posetioci učestvuju u rešavanju zagonetki i otkrivanju čarolija. Na ulasku u muzej, posetioci dobijaju i kartu sa rešenjima zadataka i igara koje će imati priliku da vide, piše atlas obscura.

Postavka je prilagođena na nemačkom i engledskom jeziku, a vikendima se prave i mađioničarske tačke, što čini ovaj muzej idealnim za opuštanje nakon iscrpljujućeg obilaska grada.

Izvor: B92.net
Foto: Instagram/PrintScreen/Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter