STRADALO CRNOGORSKO PRIMORJE: Jadransko more pokazalo koliko može biti nemilosrdno! (FOTO)

 Jadransko more je pokazalo da može da bude i nemilosrdno, pa tako već danima gledamo potopljenu Veneciju, a sada je stradalo i crnogorsko primorje.

Plaža "Galija" na Svetom Stefanu u Budvi, koja važi za jednu od najekskluzivnijih na crnogorskom primorju, već drugi put u poslednjih pola godine pogođena je velikom vremenskom nepogodom, koja je napravila štetu od najmanje 100.000 evra.

Izvršni direktor "Galije" Nikola Novaković kazao je da su u sličnoj situaciji brojni vlasnici plaža na crnogorskom primorju, prenose Vijesti.

- Najvažnije je da niko nije povređen. Pokušali smo da spasimo deo inventara, ali, nažalost, nismo uspeli. Šteta je ogromna - kazao je Novaković i dodaje da će trebati mnogo vremena da se šteta sanira.

- Nismo uspeli da osiguramo inventar, zato što osiguravajuće kuće ne osiguravaju objekte u blizini mora, te se nadam da će država pružiti podršku ne samo meni, već svima nama koji smo pogodjeni ovakvim nevremenom - rekao je on.

Svi se trude da turističko-ugostiteljske objekte što više približe moru, ali kada nivo vode poraste ili kada naiđe oluja, upravo je to ono što prvo strada. Iako se u ovo doba godine očekuju nepoželje situacije koje su prouzrokovane prirodnim nepogodama, veoma je teško da se zaštiti imovina.

Na sreću, u Crnoj Gori nisu pogođena istorijski važna znamenja, kao što je to slučaj sa Venecijom.

 

Izvor: B92.net
Foto: Arhiva 

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro