Izvor:
12.05.2016 u 20:53
0

ZABRANJENO: Ko se na moru šeta u kupaćem kostimu plaća PAPRENU KAZNU

Veliki broj gradova u Hrvatskoj i duž Jadrana doneli su odluku o kažnjavanju svih onih koji se budu šetali oskudno obučeni – u kupaćim kostimima.

Sličnu odluku doneli su i Dubrovnik i Split, a u njoj stoji da je zabranjena šetnja gradom u kupaćim kostimima i sličnim "nepristojnim" odevnim kombinacijama.

"Predloženim izmenama i dopunama Odluke o komunalnom redu predviđena je zabrana kretanja unutar istorijskog centra Grada Dubrovnika bez odeće, dela odeće ili u kupaćem kostimu te shodno navedenom definisane su i kaznene odredbe za nepoštivanje navedene zabrane", potvrdili su iz Grada Dubrovnika.

"U Odluci će konkretno stajati: 'Nije dopušteno kretanje Istorijskim jezgrom Grada Dubrovnika bez odeće, dela odeće ili u kupaćem kostimu.' Slično je definisana i odluka za Split, gde se takođe zabranjuje šetnja u "nepristojnoj" odeći u starom gradskom jezgru Splita. Za ovaj prekršaj kazniće se fizička osoba u iznosu od 2.500 kuna (više od 330 evra) ili na mestu prekršaja 1.000 kuna (oko 133 evra). Stoga će se na više mesta postaviti znakovi kojima će se turisti upozoravati na navedene odredbe Odluke", napominju iz grada.

Nadzor ovog propisa sprovodiće komunalni redari. Istim izmenama i dopunama zabranjeno je i motornim vozilima kretanje pešačkim zonama, što će se kažnjavati svotom između 1.000 i 10.000 kuna (1.330 evra).

Izvor: Poslovni dnevnik
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter