PUTUJTE SAMI: Evo zašto naučnici smatraju da je to iskustvo svima neophodno

 

Novo istraživanje je pokazalo ono što najneustrašiviji među nama znaju već duže vreme – samostalno putovanje je nešto najbolje što možete da uradite.

Istraživanje koje je objavio Internacionalni Časopis za Putovanja i Turizam, obuhvatilo je mali uzorak od 24 učesnika koji su u skorije vreme putovali samostalno (a da to nikada pre nisu radili) na odmore koji su u proseku trajali  9 dana.

 

Ustanovljeno je da većina ljudi koji su odlučili da putuju bez porodice, prijatelja ili partnera uživa više na takvim putovanjima jer imaju vremena na pretek za sebe, ne moraju da zavise od drugih kada planiraju svoje putvanje i ustvari ispostavilo se da u tim putovanjima osobe više uživaju.

Štaviše, vodeći istraživač u ovom projektu professor Konstanca Bianči sa Kvisland Univerziteta kaže da je tim utvrdio da su razlozi za samostalna putovanja i odmore mnogo dublji od gore navedenog.

 -  ,,Solo putovanje’’ za praznke omogućava onima koji to praktikuju osećaj da imaju kontrolu na svojm životima i postupcima. Takva putovanja bila su korisna za samospoznaju i za otkrivanje sebe i svojih mogućnosti, rekli su neki od učesnika ovog eksperimenta – rekla je profesorka Binači.

S toga, ne plašite se samostalnog putovanja, spakujte se i uživajte otkrivajući neke nove stvare o sebi i svetu oko sebe.

 

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro