DA NE BUDE KASNO: Otkrivamo kako da sačuvate zdravlje dok ste na putu!

 

Ako zbog posla ili iz privatnih razloga vreme stalno provodite na putu, morate da imate na umu da je to za vaše zdravlje i telesnu formu veliki izazov. Između pakovanja, traženja smeštaja i vožnje ili leta, retko kome padnu na pamet preventivni koraci koje može da preduzme da zdravlje u svemu tome ne bi trpelo. Možda vam se čini da je to nepotrebno ili se pitate – pa odakle mi usled sve te organizacije puta još i vreme za razmišljanje o zdravlju, ali zapravo briga o telu treba da vam bude na prvom mestu. Evo i koji su nužni koraci da se na putu osećate zdravo i produktivno:

1 Ojačajte imunitet! Ovaj korak je zapravo deo svakodnevne rutine i počinje pre puta. Dobro se odmorite i uzimajte u što većim količinama voće, povrće, semenke i orašaste plodove. Takođe, vitamini i probiotici vam mogu pomoći da izbegnete viruse kojima možete podleći na putu.

2 Unosite dovoljno vode u organizam! Dovoljne su dve litre dnevno, a ovo je posebno važno za one koji putuju avionom, jer je avionska kabina poznata po nedostatku vlažnosti.

3 Budite aktivni, ali sa merom! Na putovanjima niko nema previše vremena za rekreaciju i vežbanje je verovatno poslednje o čemu mislite kad otputujete. Ali umerena rekreacija učiniće da se na putu osećate bolje i spremnije za duge šetnje i upoznavanje sa novim mestima. Trčanje, na primer, može da bude i savršen način za upoznavanje novog grada, a učiniće da se osećate produktivnije. Prilagodite vežbe i destinaciji na kojoj se nalazite, pa ako ste na moru, nađite makar pola sata za plivanje, a ukoliko ste na planini – planinarite! Ali, ništa ne treba da bude preterano, u svemu imajte meru.

lepotaizdravlje.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro