Izvor:
26.07.2017 u 23:38
0

SPREMATE SE ZA LETOVANJE? Ove stvari morate poneti sa sobom jer će vam koristiti umesto lekova!

Spremate se za letovanje?

Pravo je vreme da pročitate ovaj tekst. Ove stvari obavezno spakujte u kofer jer vam mogu biti neverovatna zamena za lekove.

Aloja za opekotine od sunca

Jedan od najboljih lekova za opekotine od sunca jeste aloja, pa bi ona morala da se nađe u vašoj putnoj apoteci. Ova biljka je antioksidant i sprečava da dođe do zapaljenja kože, pa se zbog toga primenjuje u situacijama kad preterate sa sunčanjem.

Đumbir protiv mučnine

Istraživanja su pokazala da je đumbir pravi saveznik u borbi protiv mučnine. Zato obavezno ponesite komad đumbira sa sobom kad krenete na odmor. Možete ga grickati tokom puta ako vam bude muka u vožnji.

Hajdučka trava će zaustaviti dijareju

Što se tiče herbalne medicine, najpopularniji su čaj od hajdučke trave, lista kupine, dunje i šipka. Spakujte u svoju prirodnu apoteku i malo samlevenog rogača, jer ima dosta proteina i pomaže da se zaustavi dijareja.

Badem je prirodni aspirin

Zapadna medicina za smanjenje temperature koristi aspirin. Ali malo ko zna da badem sadrži salicin – prirodni aspirin, koji je isto tako delotvoran. Narodi Afrike, na primer, odavno koriste badem protiv groznice.

Semenke komorača za bol u stomaku

Komorač sadrži anetol, eterično ulje koje stimuliše izlučivanje digestivnih sokova. Pomaže i kod blage upale i smanjuje bol koji se tada javlja u stomaku. Dobre su i ako patite od gastritisa. Sažvaćite nekoliko semenki nakon obroka.

Soda bikarbona za ujed komarca

Soda bikarbona ima alkalnu komponentu koja neutralizuje pH balans kože, a tapkanje sode na mesto ujeda smanjuje upalu i svrab. Napravite gustu smesu od sode i vode i prekrijte bolno mesto. Isperite kada se osuši.

Slana voda za bolno grlo

Dovoljno je da u četiri decilitra mlake vode dodate kašičicu morske soli i nekoliko puta dnevno ispirate grlo.

Belance za opekotine

Za opekotine je odlično i belance, koje ublažava bol, pomaže u zarastanju rana i sprečava nastanak plikova

Lavanda tera komarce

Miris lavande je opojan, a komarci jednostavno ne mogu da ga podnesu. U maslinovo, bademovo ili bebi ulje sipajte nekoliko kapi eteričnog ulja lavande i namažite celo telo. Ulje će vašu kožu omekšati i zaštititi je od letnjih napasnika.

Happytv.rs/Zena.blic.rs
Foto: Facebook/Niffy

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter