Izvor:
25.06.2016 u 14:29
0

BUDITE OBAZRIV TURISTA: Evo kako nas VARAJU na putovanjima

Iako do sada većina ljudi nije imala većih neprijatnosti na putovanjima, ipak je uvek najbolje upoznati se sa destinacijom na koju se ide kako biste izbegli moguće neprilike. Kad se turista nađe u nepoznatom gradu, lako može da se desi da bude obmanut i prevaren. Ovo su najčećše situacije koje vas mogu zadesiti na nekom od putovanja.

Sitan novac

Uvek nosite manje apoene sa sobom, jer turisti uglavnom padaju na trikove prodavaca koji navodno nemaju sitan novac da vrate kusur. Što je “čudnija” valuta, veća je verovatnoća da ćete im dozvoliti da zadrže kusur. Kad se sve to skupi i sabere, može da se zaradi dosta novca.

Fotografisanje

Kada posetite neko popularno turističko mesto, dešava se da priđe neki dobro obučen, lokalni turista, i ponudi da vas slika sa vašim fotoaparatom. Sve je to lepo, dok ne zatražite svoj aparat nazad. Onda traže novac za svoju uslugu.

Taksi

Vozači taksija znaju da budu nemilosrdni. Nećete imati pojma gde ste i kuda idete, pa bi trebalo na vreme da zapišete ime i licencu vozača. Par metara se može pretvoriti u jednočasovnu vožnju. Uvek se prvo raspitajte za cene taksi usluga, da biste imali predstavu koliki će vam biti ceh. Proverite da li je taksimetar uključen i gledajte da ne zaustavite “divljake”.

Lažna roba

Iako nikada ne biste pali na ove cake kod kuće, dosta putnika kupuje prstenje, satove, drago kamenje i nakit u inostranstvu. Sve izgleda legalno – radnje, sertifikati i autentičnost, dok ne dođete kući i shvatite da je vaš proizvod ne vredi ni pola novca koliko ste dali. Nije sve tako dobro kao što izgleda.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter