Izvor:
01.02.2018 u 21:58
0

OPASNA I LEPA: Ovu plažu izbegavajte u širokom luku! (foto)

Pre nego što rezervišete naredno putovanje dobro se raspitajte o plažama. Neke plaže znaju da budu opasne koliko i lepe.

Frejzerovo ostrvo, smešteno na jugoistočnoj obali Australije, krije najopasniju plažu na svetu. Ostrvo su tokom pet hiljada godina naseljavali ljudi, ali je jako opasno da se tamo ide.

Smrtonosne plažu zapravo treba izbegavati. Opasno područje obleću helikopteri u slučaju da treba pružiti pomoć nekom od posetilaca. Lekove je gotovo nemoguće naći na celom ostrvu, ali to nije ono najgore.

Pre svega, ostrvo je omiljeno mesto velikih belih ajkula, a osim što, samim tim, postoji mogućnost da vas napadne ajkula, nisu retki ni napadi dinga, australiskog divljeg psa.

Postoji opasnost i od meduza, što bi zahtevalo i medicinsku pomoć koje na ostrvu nema. Kupanje u okeanu samo po sebi ume da bude smrtonosno zbog morskih struja. Osim što nema čuvara, čak ne postoje ni table ili zastavice koje naznačavaju da se zalazi u opasno područje.

Okolna područja prekrivena su peskom, pa mnogi turisti ni ne znaju da se ispod nekih nalaze i jezera što ih može dovesti u još jednu nevolju. Svake godine se zabeleži više nesreća, pa ni vožnja kroz pesak nije bezbedna.

Ostrvo je 1992. godine stavljeno na Ueskovu listu Svetske kulturne i prirodne baštine. Pod zaštitom je vlade Australije koja ga je proglasila nacionalnim parkom.

B92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter