Izvor:
01.03.2018 u 02:59
0

NA RADOST MNOGIH: Gosti „grada greha“, mogu da dobiju amnestiju na aerodromu!

Aerodrom u Las Vegasu instalirao je posebne boksove u koje svi posetioci koji napuštaju "grad greha" mogu, bez ikakvih pitanje, strepnje ili griže savesti da ostave preostale zalihe ne baš sasvim legalnih supstanici.

Međunarodni aerodom Mekaren postavio je tzv. "amnestione boksove" u koje oni koji odlaze iz Las Vegasa mogu da ostave svoje zalihe rekreativnih droga, pre svega marihuane.

U Nevadi, državi u kojoj se poznata svetska prestonica kocke nalazi, posedovanje i upotreba takozvanih lakih droga su dozvoljeni. Međutim, zabrana posedovanja i upotrebe je, prema saveznom zakonu, zabranjena u SAD.

Budući da američki aerodromi potpadaju pod federalnu jurizdikciju, lokalne vlasti Las Vegasa odlučile su da postave boksove, kako aerodromska policija ne bi morala da postupa po savezom zakonu, što se odnosi i na obezbeđenje aerodroma, prenosi Njuzer.

Aerodromski boksovi su visoki, odnosno dizajnirani su tako da slučajni prolaznici, koji bi poželeli da sami dođu do "besplatne rekreacije", ne mogu da dohvate sadržaj ubačen unutra.

Slični boksovi postavljeni su i na aerodormima u Koloradu, državi koja je, takođe, jedna od devet američkih država koje su legalizovale rekreativnu upotrebu marihuane.

B92.net
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter