Izvor:
22.03.2018 u 21:36
0

DEVETI PUT ZAREDOM: Beč je grad sa najkvalitetnijim životom!

Glavni grad Austrije, Beč, po deveti put, "krunisan" je kao metropola sa najboljim kvalitetom života u svetu, dok se najnekvalitetnije živi u Bagdadu

Međunarodna konsultanstka agencija "Merser" došla je, po deveti put zaredom, do zaključka da se Beču najbolje živi i to bolje nego, u drugoplasiranom Cirihu ili trećeplasiranim Oklendu i Minhenu.

– Beč uverava pre svega zbog bezbednosti, odličnog gradskog prevoza, šarolikosti kulturnih i zabavnih ustanova – navodi se u saopštenju "Mersera“.

Među prvih deset gradova, kao i prošle godine, većinom se nalaze evropski gradovi.

Od mesta šest do deset se nalaze Diseldorf, Frankfurt, Ženeva, Kopenhagen, Bazel, a na petom mestu je Vankuver i desetom Sidnej.

Grad sa najlošijim kvalitetom života, kao i prethodnih godina je Bagdad.

Studija poredi već dve decenije godišnje 231 velika grada na osnovu 39 kriterijuma iz ugla zaposlenih koji su iz druge zemlje upućeni na rad u taj grad.

Među kriterijumima su politički, socijalni, ekonomski, ekološki aspekti, ali i ponuda u oblasti zdravstva i obrazovanja.

Sa najvišom ocenom je "Merser" u Beču ocenio kvalitet vode, medicinsku negu, javni prevoz, škole, kanalizacioni sistem, kao i raznovrsatn kulturni život, i ponuda za provođenje slobodnog vremena.

U skoro svim kategorijama je Beč dobio maksimalan broj bodova.

Izvor: Informer
Foto: instagram/bmiwelt_al

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter