Izvor:
21.06.2018 u 14:32
0

ISPLANIRAJTE ODMOR: Pet destinacija u Grčkoj za svačiji džep!

Kada govorimo o letovanju u Grčkoj imamo široku lepezu aranžmana – od skupljih ostrva do sasvim pristupačnih peščanih plaža duž Egeja.

Danas vam predstavljamo najpopularnije destinacije za „plići“ džep koje najčešće nude turističke agencije širom Srbije.

Tasos

Pristupačno ostrvo koje je smešteno na severu Egejskog arhipelaga nudi aranžmane u sezoni i do 200 evra po osobi sa prevozom. Obala Tasosa obiluje brojnim rtovima koji zadiru duboko u more, ali i velikim brojem vidikovaca koji su savršeni za ljubitelje fotografije. Imajte na umu da ostrvo ne obiluje bujnom vegetacijom, pa je za obilazak plaža potreban suncobran. Ostrvo je dovoljno veliko da svako pronađe odgovarajuću plažu za sebe i uživa u šumu talasa.

Sarti

Jedno od najpoznatijih letovališta na Sitoniji, drugom prstu Halkidikija, ima pogled ka Svetoj gori i planini Atos, a od Soluna je udaljeno 140 kilometara. Ono što odlikuje ovo naselje jeste veliki broj novoizgrađenih apartmana, restorana i taverni, a uvek sveži morski specijaliteti otvaraju apetit. Plaža je peščana i dugačka oko tri kilometra, a izuzetno čisto more je uz obalu plitko, pa je tako ovo letovalište idealno za roditelje sa decom. Aranžman po osobi se može naći i za 150 evra u sezoni sa uključenim prevozom.

Neos Marmaras

Možda i najpopularnije letovalište na Sitoniji kada je reč o broju turista. Predivne borove šume i mirišljavi maslinjaci, ali i blizina nekih od najegzotičnijih plaža na Sitoniji krivi su za njegovu popularnost. Turistička ponuda mesta je raznovrsna, a turisti mogu da biraju između hotela i apartmana. Letovanje u julu i avgustu možete naći po minimalnoj ceni od 250 evra sa smeštajem i prevozom.

Polihrono

Iako su vodeći centri turzma na Kasandri Hanioti i Pefkohori, Polihrono je u poslednje vreme sve omiljenije mesto među srpskim turistima. Mesto je prilično mirno budući da ugostiteljski objekti rade samo do 23 časa, osim petkom i subotom. Zbog blizine Solunu, ali i Meteorima, u ponudi su brojni izleti kojima možete „preseći“ i obogatiti svoje letovanje. Prevoz i smeštaj: od 180 evra.

Paralija

Omiljeno srpsko letovalište u kojem nemate osećaj da ste u Grčkoj. Naš narod se toliko odomaćio na plaži Katerinija da je gotovo sve na srpskom – od jelovnika u restoranu do ugostitelja koji pričaju srpski. Ko voli da se oseća kao kod kuće smeštaj sa prevozom u centru Paralije može naći i za 120 evra u udarnom delu sezone.

Kurir-stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter