Izvor:
16.08.2018 u 09:04
0

NA MORU STE, A UŠLA VAM JE VODA U UŠI: Uradito OVO i rešite se neprijatnog osećaja!

Često nam posle kupanja ostane malo vode u ušima. To sem što nije prijatan osećaj, može dovesti do infekcije. Sa ovih sedam trikova brzo ćete se rešiti te nelagode.

Ako ne uspete i ukoliko osetite bol, obavezno se obratite lekaru, a ovo vam može pomoći da se rešite vode iz ušiju:

Napravite kapi od alkohola i sirćeta

Ova mešavina će osloboditi prolaz vodi iz ušiju i sprečiće infekciju. Postupak je jednostavan. U flašicu sipajte pola alkohola i pola belog sirćeta, pa kapaljkom stavite nekoliko kapi u uvo. Ocedite pomeranjem glave. Ovo ne smete da praktikujete ako vam je povređena bubna opna.

Napravite vakuum u uvetu

Pritiskajte dlanom uvo iz kog ne curi voda. Pritiskajte dok ne napravite blagi vakuum za izvlačenje vode. Vakuum možete napraviti i prstom. Okrenite uvo prema dole, gurnite prst u njega i brzo ga izvucite napolje.

Osušite uvo toplim vazduhom

Ako vam je pri ruci, upotrebite fen za sušenje kose. Namestite ga na najslabije i stavite na udaljenost 30 centimetara od uveta. Topao vazduh će podstaći isparavanje vode iz uveta.

Skačite na jednoj nozi

Nagnite glavu na istu stranu na kojoj je uvo puno vode. Stanite na jednu nogu i skačite. U isto vreme povlačite ušnu resicu jer to može malo da raširi ušni kanal. Ako ne želite da skačete, pokušajte da nagnete glavu i povlačite resicu.

Lezite i računajte na gravitaciju

Lezite na stomak i nadole okrenite uvo koje je puno vode. Ostanite tako nekoliko minuta. Može da se desi da gravitacija uradi svoje i da voda iscuri kroz neku rupicu.

Žvaćite ili glumite da žvaćete

Kosti vilice su blizu ušiju i pokreti kao da žvaćemo hranu mogu da pomognu. Pojedite nešto, stavite žvaku u usta ili jednostavno improvizujte. U isto vreme nagnite glavu prema dole sa uvetom koje nema vodu, pa je naglo okrenite na drugu stranu.

Pokušajte da zevate

I zevanje pomaže kao i žvakanje jer se kosti oko ušiju pomeraju. To može doneti.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter