Izvor:
16.01.2019 u 16:14
0

IZGOVORITE OVE REČI TRIPUT DNEVNO TOKOM MESEC DANA I GLEDAJTE KAKO VAM SE ŽIVOT MENJA: Neporeciva moć autosugestije!

Poznati francuski psiholog Emil Kue je u jednoj bolnici u kojoj je radio u Parizu, sproveo ekspertiment na svojim pacijentima, tako što im je na sopstvenu odogovornost prepisao "terapiju" da 3 puta dnevno izgovaraju sledeću rečenicu:

"Svakim danom se osećam sve bolje i bolje."

Psiholog je naglasio pacijentima da ovu rečenicu ne ponavljaju tek tako, mehanički, već da je izgovaraju što vedrije i pozitivnije moguće.

Mesec dana kasnije su pacijenti ovog slavnog psihologa postali glavna tema u toj bolnici, ali i u celoj Francuskoj.

Teško bolesni pacijenti su se oporavili u roku od mesec dana, a nekima čak nije bila potrebna ni hirurška intervencija.

Naime, ovime je potvrđena teza velikog filozofa iz antičke Grčke, Paracelzusa, koja je tvrdio da vera zaista čini čuda.

Naše zdravlje je produkt naših misli, i neizbežno je da postoji direktna veza između mentalnog i fizičkog stanja kod ljudi.

Takođe, jedan od najvažnijih psiholoških zakona kaže sledeće: verbalno iskazivanje ljubavi, empatije i divljenja dodatno jačaju životnu energiju osobe kome su upućeni. Isto tako, zle i maliciozne reči drastično umanjuju životnu energiju slušaoca.

Ukupan broj bolesti koje su povezane sa lošim mislima nastavlja da raste velikom brzinom. Kako bismo ih efikasno sklonili od sebe, moramo se pridržavati jednog saveta drevnih mudraca: "Uživajte u životu, bez obzira na to koliko je težak."

Happytv.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter