MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Svakodnevnim sitnicama do velike sreće!

 

Ma koliko čudno zvučalo, naš stil života, navike i način na koji započinjemo naš dan, u mnogome utiču na to, kako ćemo se osećati tokom celog dana, nedelje, a naročito tokom našeg života. 

Zaista postoje neke navike, koje su krajnje jednostavne i deo su naše rutine, a koje svakom danu daju poseban smisao. Možda vam u trenutku to ne izgleda tako, ali kada se osvrnete na dan za vama, vidite da su neke navike jednostavno esencijalne i to vam vraća osmeh na lice. Neke od njih se odnose na prostorni, neke na poslovni, a neke na lični, unutrašnji balans i upravo zato su i važne, jer je izbalansiran život, sinonim za srećan život.

1. Pustite svež vazduh u vaš dom

Odmah nakon buđenja, pustite svež vazduh u svoj dom i otvorite širom prozore, na nekoliko minuta. Zaista je važno da sa svežim vazduhom u naš dom uđe nova energija, koja će nas motivisati da se razbudimo i započnemo svoj dan.

2. Uživajte u jutarnjoj kafi

Tih prvih pola sata, nakon buđenja, za vas su dragoceni. Skuvajte sebi kafu, udahnite duboko i sredite svoje misli.  Razgovor sa sobom veoma je važan korak u samospoznaji, motivaciji i želji za uspehom.

 

 

3. Odredite prioritete

U danu nas očekuje toliko obaveza, da ako se raspršimo na sve strane, u želji da sve postignemo, samo ćemo se iscrpeti, a nećemo uraditi ništa konkretno. Svakoga dana, napišite listu svojih obaveza i među njima izdvojite svoje prioritete. Dajte svoj maksimum da završite prioritetne obaveze, ali, zapamtite da je zaista važno da i da uzmete mali predah i posvetite se sebi i svojoj porodici.

4. Budite zahvalni

Svakoga dana, događaju nam se oni trenuci, koji čine da se osetimo živima, da uživamo u danu i u trenutku. Kada uveče legnemo, važno je da napravimo dnevnu rekapitulaciju i zahvalimo na svim dobrim stvarima, koje su se tog dana desile, na taj način naučićemo da se fokusiramo na pozitivno i da u svemu vidimo nešto važno i dobro!

 

Lepota i Zdravlje
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Provodadžija  
11:55  Vesti  
12:05  Provodadžija  
12:55  Vesti  
13:05  Novajlije reality  
13:55  Vesti  
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Suze moje sestre  
19:00  Čađava mehana  
20:00  Upoznajte Novajlije  
21:00  Provodadžija  
22:00  Sudbine  
23:00  Novajlije reality