Zavodljivog mirisa i prepuna lekovitih svojstava: Zašto za lavandu kažu da je majka svih biljaka!

 

Lavanda je popularna zbog svog osvježavajućeg i umirujućeg mirisa, pre svega. Postoji preko 30 vrsta ove biljke, a u zavisnosti od toga, varira njena visina i veličina listova.Osim što služi kao sredstvo za pranje lica i tela, pa je glavni sastojak mnogih kupki, tonika za lice, seruma za lice, šampona za kosu i ostalih preparata, ona leči i ublažava mnoge tegobe.Lavanda neguje kožu, umiruje iritacije i koristi se za ispiranje rana.

Najveću primenu ima lavandino ulje, koje je odlično za razne namene:

Ako patite od migrene i glavobolja utljajte lavandino ulje sa jastičićem vate na slepoočnice, čelo, vrat i iza ušiju.Ukoliko ste skloni depresivnim stanjima ili imate srčane tegobe stavite 4-5 kapi lavandinog ulja na kocku šećera i popijte na prazan želudac.

Kod reuma i upala živaca dobro je bolna mesta namazati lavandinim uljem dva puta dnevno, po mogućnosti ujutru i uveče. Utrljavati otprilike 2 minuta da koža dobro upije ulje a delovanje bude delotvornije.

Mazanje lavandinim uljem je prirodna zaštita od ujeda komaraca i drugih insekata.Isto tako, u prostoriji u kojoj provodite vreme ostavite posude sa lavandinim uljem, pogotovo noću i bićete zaštićeni od ujeda insekata.

 

 

 

Happytv.tv
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro