Izvor:
11.09.2019 u 11:27
0

TURISTI BUDITE SPREMNI: Sve što je potrebno da znate ako na putovanju iznajmljujete automobil!

Španija je na petom mestu kada se radi o povoljnom iznajmljivanju automobila, ali postoje načini na koji agencije koje se time bave "kradu" novac od svojih korisnika.

Turisti se sve češće odlučuju na odmor da idu avionom, a kada stignu na željenu destinaciju iznajme automobil. Imati automobil na nepoznatoj lokaciji mnogo znači, jer se ne gubi dragoceno vreme.

Odsednete na jednoj lokaciji odakle brzo stignete na neka mesta u blizini koja bi bila nepristupačna da nemate prevozno sedstvo.Na taj način samo deset dana odmora može da bude i dovoljno za pravo upoznavanje sa mestom u koje ste došli.

Agencije za iznajmljivanje automobila su, nakon što su analizirali osam miliona iznajmljivanja, objavile koje su to države sa najjeftinijom ponudom u jeku sezone.

Španija je jedna od zemalja gde je iznajmljivanje automobila više nego pristupačno. Za internet rezervacije automobila treba izdvojiti 23,48 evra, a za ekonomičnija vozila treba i manje. Jeftinije od Španije iznajmljuju Slovačka za koju treba 20,46 evra, Južnoafrička Republika gde se auto može iznajmiti za 22,33 evra, Slovenija koja iznajmljuje automobile za 22,9 evra i Ostrvo Man gde za ovu uslugu treba izdvojiti 23,2 evra.

Na spisku najveće iznenađenje predstavlja Španija, ali postoje dva razloga iz kojih je inzajmljivanje automobila u ovoj popularnoj turističkoj državi ovako jeftin. Prvi razlog je veliki broj firmi koje se time bave, jer velika konkurencija čini da cene budu niže.

Pokušavajući da privuku više mušterija i kako bi ih ubedili da vozilo iznajme kod njih, a ne negde drugo, veliki broj agencija je spustilo cenu, a taj “trend“ je počeo za vreme ekonomske krize 2008.

Tako su sve agencije spustile cenu, jer je bolje da izdaju automobile po nižoj ceni nego nikako. Cene su spuštene i još uvek jesu.

Drugi razlog je to što je životni standard u Španiji niži nego u ostatku Evrope. Sve usluge u Španiji su jeftinije u odnosu na istu uslugu u susednoj državi Francuskoj, ili bilo kojoj drugoj u Zapadnoj Evropi.

Ono što može da bude problem za naše turiste jeste to što agencije često traže da se plati karticom, ukoliko nije uplaćeno unapred putem interneta, a nekad se traži i potvrda da na računu ima određena količina novca.

Agencije umeju da ponude pakete u koje su uračunate putarine, pre nego što pristanete a platite skuplji paket razmislite hoćete li koristiti glavne puteve gde se putarina naplaćuje. Ukoliko hoćete, na ovaj način možete uštedeti, ali ako nećete, patićete uzalud.

Agencije zanima i ko će sve voziti iznajmljeni automobil. Ako nema potrebe da bude nekoliko vozača, nemojte navoditi više nikoga, jer cena može biti znatno viša.

Sva potrebna dodatna oprema se dodatno i naplaćuje. Ako imate dete koje još uvek mora da bude u posebnom sedištu, ponesite svoje na putovanje, jer je to jedan od dodataka koji agencije za iznajmljivanje automobila naplaćuju više kako bi im se isplatile niske cene samoj iznajmljivanja.

Navigaciju će takođe naplatiti ukoliko budete iznenađeno i oduševljeno rekli da vam je potrebna, bolje instalirajte verziju navigacije koja može da se koristi bez internet konekcije pre nego što krenete na put i uštedite sebi i vreme i novac.

Češka, Poljska, Brazil, Novi Zeland i Rumunija, takođe iznajmljuju automobile po veoma pristupačnim cenama od 23,77 do 25,64 evra.

Izvor: B92
Foto: Pixabay/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter