Izvor:
11.09.2019 u 18:44
0

NAUČNICI DOŠLI DO REVOLUCIONARNOG OTKRIĆA: Stižu nam tablete za usamljene!

Usamljenost je čest problem, posebno među milenijalcima: prema podacima, četvrtina predstavnika ove generacije nema nijednog prijatelja. To negativno utiče na stanje mentalnog i fizičkog zdravlja. Takvi pokazatelji su podstakli naučnike da prevaziđu ovaj problem i razviju tablete za usamljenost.

Istraživači sa Univerziteta u Čikagu testirali su verziju tableta na volonterima koji su primetili osećaj izolovanosti i usamljenosti. Godinu i po, grupama dobrovoljaca nasumično su davane placebo tablete ili tablete koje sadrže hormon pregnenolon, za koji se pokazalo da smanjuje anksioznost kod socijalno izolovanih laboratorijskih miševa. Jedan od naučnika kaže da će uvođenje takvih lekova pomoći ljudima da prevaziđu strah od komunikacije, što povećava negativna osećanja i sprečava vas da upoznate druge ljude.

„Usamljeni um vas laže stalno. To je kao zimi kada vozite i vidljivost je vrlo loša. Ideja je da tablete mogu odmrznuti vetrobransko staklo za vas, i na kraju, stvari vidite takve kakve jesu, i ne plašite se. Postajete otvoreniji za druge", komentariše naučnica Stefani Kačiopo.

Naučnici takođe napominju da sama tableta nije lek, već terapija koja svakodnevno podstiče čoveka da prebrodi svoj strah od komunikacije.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter