Izvor:
10.10.2019 u 14:31
0

LAŽ SVUDA OKO NAS: Ovo su FBI NAČINI da UTVRDITE da li vas NEKO laže

Ume da bude frustrirajuće kad vas neko laže u lice, a vi to još i znate. Ali, postoji veoma jednostavan način kako da ga razotkrijete i posramite.

Reč je o tehnici koja se u psihologiji zove "Volatile Conundrum". Doktor Džek Šejfer, bivši bihevioralni analitičar FBI-ja, za BrightSide je objasnio da se ta metoda sastoji od postavljanja pitanja na koja već znate odgovor. U pitanju koje postavljate bi trebala biti lažna informacija tako da ako se osoba složi s vama ili na nju ne reaguje, možete znati da laže.

Bitno je ne preterivati u tome jer bi osoba koju testirate mogla da shvati šta radite.

Na primer, ako vas neko kaže da je bio na venčanju princa Harija i Megan Markl, možete mu postaviti sledeće pitanje: "Kakva je bila ona ogromna čokoladna torta?"

Ako osoba pred vama počne da se hvali da je uživala u čokoladnoj torti, možete znati da je pred vama lažov jer ste već ranije otkrili da su Hari i Megan na venčanju imali tortu od limuna.

Izvor: srbijadanas.com
Foto: Pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter