Izvor:
20.12.2019 u 11:05
0

OVO NE OSTAVLJAJTE GAZDI Sve što pišete može da se sazna, zato ne koristite ove aplikacije na računaru!

Ukoliko dobijete ili date otkaz, računar i telefon morate da vratite, a ne želite da poslodavac pregledava vaše lične stvari na njima.

Uvek pretpostavite da vas poslodavac nadgleda i može ući u vaše poslovni računar pa pazite dobro šta na njemu radite, pišete i šta u njega od ličnih podataka čuvate.


PROČITAJTE I OVO

UPOZORENJE POLICIJE ZA NOVU GODINU (VIDEO) Pogledajte kakve kazne slede za vatromete i pucanje (VIDEO)

SREĆAN SAM ŠTO SVOJU BUDUĆNOST VIDITE U SRBIJI: Vučić uručio ugovore o radu mladim lekarima! (FOTO, VIDEO)

GRAĐANI U PANICI: Bankomati isključeni zbog napada hakera!

ZA I PROTIV ANTIBIOTIKA Pogledajte savete lekara (VIDEO)


Izbegavajte to i na poslovnom računaru i na telefonu. Ukoliko dobijete ili date otkaz, računar i telefon morate da vratite, a ne želite da poslodavac pregledava vaše lične stvari na njima. Čak i ako mislite da ste neke stvari obrisali, do njih je moguće doći ukoliko se neko zainati.

– Čak i ako se osećate sigurno u vezi posla, možda vam podaci u uređaju neće biti sigurni, zavinso o sigurnosnim alatima koje vaša firme koristi. Neki od ovih alata, ako otkriju napad, počeće brisati datoteke. Zarazi li se vaš računar zlonamernim softverom, poduzete sigurnosne mere mogu ukloniti i vaše lične podatke iz datoteke – objašnjava Ajzak Blum, direktor aplikacija i sistemskih usluga u logističkoj firmi Prologis.

Ne upotrebljavajte Google Docs, Slack ili slične alate na službenom računaru za čuvanje ličnih podataka ako ne želite da ih vaš poslodavac vidi. Naime, radi se internet, a ne softverskim instalacijama. Administrativni korisnici G Suite Enterprisea mogu potražiti određene izraze u e-porukama i dokumentima radnika, baš kao što to vi možete na svojem računu.

Izvor: espreso.rs

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter