Izvor:
22.12.2019 u 16:16
0

ON JE ČUDO PRIRODE Alergičan na snežne pahulje

Građani Srbije postali su vrlo alergični na zimu i od nje strahuju. Međutim, slučaj mladog Britanca je specifičan.

On se ne plaši računa za struju i grejanje. On se neverovatno boji svega što zima donosi. Njega pahulje i „zimske radosti“ mogu da odvedu pravo u smrt. Koža mu se ježi od same pomisli na pahulje i ledenice.

Pre nekoliko godina Britancu sa severa Irske, Bernardu Vordu, dijagnostifikovana je alergija na hladnoću. Već dve zime je uspeo da pregura bez većih posledica po njegovo zdravlje.

Kako sam kaže, sve je počelo u zimu 2012. godine, kada je promrzao dok je čekao autobus. Na temperaturi od minus 10 C, njegovo telo je počelo čudno da reaguje na hladnoću. Tada je imao prvu burnu alergijsku reakciju.

Anafilaktički šok ovaj čovek može da doživi svaki put kada njegovo telo dođe u dodir sa hladnim predmetima. Isto reaguje i na sneg i na ledenu vodu iz frižidera. Sve su to potencijalno smrtonosni susreti sa hladnoćom.

Da bi zaštitio svoje zdravlje Bernard troši ogromnu sumu novca na grejanje i odeću koja je dobro izolovana. Kaže da mu alergija na zimu ne bi toliko teško pala kad bi mogao da popije, makar, jednu kriglu ledenog piva u pabu sa drugarima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter