Izvor:
22.12.2019 u 17:06
0

MANJE DECE-MANJE RIBA Hormoni dospevaju do vodotokova

Kontrola rađanja hormonskom kontracepcijom utiče kako na ljudsku tako i na životinjsku populaciju.

Na prvi pogled veza ova dva pojma nije lako uočljiva, međutim, studije govore o fascinatnoj povezanosti.

Putem urina, hemijske supstance koje se nalaze u antibebi pilulama, kanalizacijom dospevaju u otpadne vode, a one se dalje slivaju u vodene tokove, reke, jezera, mora… Na taj način voda se zagadi mnogim otrovnim materijama koji su derivati medikamenata i koji veoma štetno utiču na zdravlje životinjskog sveta.


PROČITAJTE I OVO

ČOLA PLATIO ARKANOVU BIVŠU On je san svih žena na Balkanu, a on je nju iskoristio i PREŽIVEO!

NJIHOVI ZUBI KAO NEČIJI AUTO: Evo koliko para estrada ulaže u svoj osmeh!

NOVAK OTKRIO KAKO DO USPEHA Pišem istoriju jer imam CILJ!

NOVO NA HAPPY TV! OVO STE ČEKALI! Domaća serija "Od vrata do vrata" (RADNIM DANIMA OD 15 SATI)


Jedna savremena naučna studija, pokazala je da kontraceptivne pilule izlučene u otpadnim vodama, dospevaju u telo riba. Na taj način sprečeno je mrešćenje mnogih ribljih vrsta.

Da bi dokazali ovu spregu naučnici su izvršili eksperiment tako što su pratili ponašanje i razmnožavanje riba. Kod mnogih vodenih životinja je primećen hormonski disbalans. Neke ribe, koje se u normalnim okolnostima brzo razmnožavaju, preskakale su i po nekoliko ciklusa reprodukcije.

Period neplodnosti bio je uzrokovan unosom antibebi pilula koje su delimično ili u celosti dospele do riba. Najveći problem pogađa priobalne delove visoko razvijenog sveta.

Kontraceptivnim lekovima najviše su zatrovane vode severne i centralne Amerike i Evrope, gde je i svest o kontroli rađanja najviša.

Gorka istina je da na područjima gde ima manje dece ima i manje riba.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter