Izvor:
25.12.2019 u 17:30
0

DAN KADA JE KENEDI SPASAO DEDA MRAZA Severni pol ipak nije uspeo da spase


U vreme Hladnog rata 1961. godine na adresu ondašnjeg predsednika SAD Džona Kenedija pred Božić je stiglo pismo osmogodišnje devojčice Mišel Rošon iz Marin Sitija koja ga je molila da spreči eksploziju atomske bombe bačene na Severni pol.

Mala Mišel je nekako saznala da će Rusi testirati novo oružje i uplašila se da će stradati i Deda Mraz.

-Molim Vas da sprečite da Rusi bombarduju Severni pol, zatražila je devojčica, a predsednik Kenedi se lično postarao da joj odgovori: "Nemoj da se brineš za Deda Mraza. Juče sam lično razgovarao sa njim i on je sasvim dobro. Obići će sva mesta kao i prošle godine".

Ova dva pisma su deo izložbe koju je organizovala Kenedijeva biblioteka u Bostonu, na kojoj su izloženi dokumenti i predmeti vezani za Božić, a koji su sačuvani u arhivi Muzeja posvećenog Kenediju.

Inače, Rusi su dva dana nakon što je stiglo Mišelino pismo u Belu kuću bacili svoju najveću nuklearnu bombu na poligon na Severnom polu. Rusi su ovu bombu koja je bila 1750 puta jača od obe bačene na Japan nazvali "kralj bomba" i njena eksplozija je izazvala proteste širom sveta. Eksplozija se osetila u Norveškoj i Finskoj i to je još najveća bomba koja je ikada eksplodirala na Zemlji.

Kenedi je, inače, u tom pismu dodao da se on nije brinuo samo za Deda Mraza već za sve ljude na celom svetu.

Izvor: Tanjug

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter