Izvor:
30.03.2017 u 13:26
0

SAVET DANA: Evo kako da za SAMO 3 minuta budete bolji na poslu!

Verovatno većini ljudi u ovo doba godine na poslu opadne koncentracija. Proleće je, napolju je divno, a vi morate da sedite u zatvorenom i gledate u ekran. I naravno – zbogom uredsređenosti i efikasnosti. Ali i to se može popraviti uz jednu veoma jednostavnu vežbu.

Istraživači su otkrili praksu ili vežbu koja se koristi u velikim svetskim kompanijama poput Gugla kako bi zaposleni poboljšali svoje radne sposobnosti, A ta praksa zove se – svesnost.

Ovo su tri koraka koja vode do svesnosti i boljeg radnog učinka.

Korak 1: Stanite ili sedite ispravljenih leđa i zatvorite oči. Počnite da osvešćujte šta se dešava u vašem telu i šta doživljavate upravo u tom trenutku. Najpre nežno istražite koje vam misli prolaze kroz glavu. Potvrdite ih kao “mentalne događaje”.

Drugo, razmotrite koja osećanja imate. Ako primetite bilo kakvo neprijatno osećanje, ne pokušavajte da ga potisnete ili promenite. Na kraju, nežno istražujte svojim umom telesne doživljaje. Skenirajte da li u bilo kom delu vašeg tela osećate stezanje ili napetost. I njih potvrdite, osvestite, ali ne pokušavajte da ih promenite.

Korak 2: Preusmerite pažnju na fizički doživljaj disanja. Koristite svaki udisaj i izdisaj da budete potpuno u sadašnjosti. Ako um luta u prošlosti ili počne da anticipira buduće događaje, priznajte svoje misli, a zatim lagano vratite pažnju nazad na disanje.

Korak 3: Proširite polje svesti izvan svog disanja tako da osvestite celo telo – uključujući izraz lica i držanje. Ako primetite nelagodnost ili napetost, zamislite da dah može da se pomeri u telu i oko dela tela u kom osećate neprijatnost. Istražite sve doživljaje i sve ih prihvatite ne pokušavajući da ih promenite.

telegraf.rs
foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter